E-mail info@audivio.nl
Telefoon 033 285 2940
Noodnummer 06 1850 1950

Buiten kantoortijden kunt u, voor ondersteuning bij calamiteiten, contact opnemen via het noodnummer.

Projectmanager Daan: “Ik krijg een kick van grote projecten plannen”

7 november, 2022

Al elf jaar timmert projectmanager Daan Prins aan de weg in de audiovisuele wereld. En dat is lang, zeker voor iemand van twintig. Al jong speelde hij in bandjes, waarbij hij zich enorm ergerde aan alle slechte geluidsinstallaties waarop hij het besloot dat hij ‘het dan wel zelf deed’. En vanaf zijn twaalfde kreeg hij weleens een tientje toegestopt van vrienden en familie om een video te maken. Waarom hij zo gek is op beeld en geluid? En hoe het is om voor Audivio te werken? Dat lees je hier!

Interview Audivio Daan Prins event evenement audiovisuele productie
Daan Prins

Knopjes op je broekzak kennen

Allereerst houdt Daan van audiovisuele techniek vanwege de ‘knopjes’. Daar moet hij zelf ook wel een beetje om lachen, maar hij heeft er een goede uitleg voor. “Je hebt zo’n klassieke anekdote waarin iemand aan een geluidstechnicus achter een bedieningspaneel vraagt of hij ‘echt weet wat ál die knopjes doen’. Ik vind het leuk dat ik daar volmondig ‘ja’ op kan antwoorden.”

De functie van al die knoppen leren, komt voort vanuit een onstilbare nieuwsgierigheid. En voor Daan groeit zijn liefde voor beeld en geluid dan ook weer door de kennis die hij opdoet. “Ik vind het heel gaaf om een bepaalde beleving te creëren waarbij de intentie van de artiest of klant echt aankomt bij het publiek. Als ze door een nauwkeurig gebruik van techniek exact de bedoelde emotie meekrijgen. Dan is het echt magisch.”

Van zelfstandige naar vaste dienst

Daan werkte eerst als zelfstandige in het Noordoosten van Nederland. Daar kreeg hij voornamelijk kleine klussen en hij was op zoek naar een grotere uitdaging. Toen kwam hij één jaar geleden een Facebook-oproep van ons tegen waarin we een freelancer voor een vaste band zochten. “Ik reageerde daarop en kreeg toen een aantal gesprekken met Edan. Uiteindelijk vroeg hij of ik niet fulltime voor Audivio wilde werken. Dat was niet mijn intentie, maar ik werd erg enthousiast door de gesprekken. Ik had zin om in een vast teamverband samen te werken én om grotere producties aan te pakken. Dus zei ik ja.”

De kick van audiovisuele projecten plannen

Hoewel Daan ook meehelpt met het opbouwen en uitvoeren van evenementen, is zijn kernfunctie die van projectmanager. En wij zijn benieuwd wat zijn favoriete werkzaamheden zijn en wat hij als een moetje ziet. “Ik vind het bijzonder leuk om een groot project te plannen, dat geeft een kick. Dus een aanvraag omtoveren in een technisch plan, materiaal- en personeelsplanning.

In een gemiddelde week richt ik me veel op mailen, bellen, nabellen, regelen en af en toe sta ik op een showdag. In hele drukke weken sta ik alle dagen bij de op- en afbouw van showdagen en evenementen. Daarnaast geniet ik ervan om processen efficiënter te maken en te innoveren binnen onze producten en diensten. En de moetjes? Ja, dat vind ik toch wel echt in het magazijn inpakken of ritjes rijden. Maar goed, dat hoort erbij.”

Interview Audivio Daan Prins event evenement audiovisuele productie

Troubleshooten en adrenaline

Is er dan ook een evenement wat hem is bijgebleven? “In één van mijn eerste weken bij Audivio verzorgde ik de geluidsversterking op een evenement voor slechthorenden. Dan moet je goed nadenken over wat dit betekent. Niet alleen komt geluid zachter bij hen binnen, ze zijn vaak ook toondoof. Hierdoor horen ze bepaalde frequenties niet.

Om het toch goed verstaanbaar te maken, hield ik rekening met de toonkenmerken van een stem en speelde ik hierop in met mijn audioprocessing. Daarnaast maakte ik ook gebruik van een draadloze verbinding met de hoortoestellen, waardoor de bezoekers het geluid extra goed konden verstaan. Nadat het evenement was afgelopen, kwamen er mensen uit het publiek naar me toe. Ze zeiden dat ze voor het eerst écht goed volgden wat er werd gezegd. Dat vond ik zo bijzonder.”

Werken bij Audivio

Daan heeft al een hoop mooi werk verzet voor ons. Maar hoe is het eigenlijk om hier te werken? “Ik ervaar het als heel leerzaam. Daarnaast vind ik de grootte van het bedrijf prettig. En ik vind de collega’s gezellig, dat is ook niet onbelangrijk. Zeker omdat je in een audiovisueel team erg op elkaar betrokken bent. Je moet exact weten wat iedereen doet tijdens een evenement en spontaan inspringen als dat nodig is.”  

De sfeer bij Audivio

Qua sfeer omschrijft Daan ons als “zakelijk en strak geregeld”. “Daar moest ik in het begin aan wennen. In de muziekwereld gebeurt er van alles uit passie. Hier zijn er geen losse eindjes, de processen zijn heel duidelijk en alles staat centraal vast. Dat werkt prettig en zorgt ervoor dat de communicatie met de klant helder is.”

Meedenken met de klant

Die focus op de klant ziet Daan op meer vlakken bij ons terug. “Ik vind dat Audivio sterk is in het meedenken met de klant. Als een klant vraagt om een beeldscherm van een bepaalde grootte, dan bellen we hen altijd eerst even. We checken dan bijvoorbeeld waar ze het willen inzetten, hoeveel mensen er in de zaal zitten en wat de lichtsterkte is. Aan de hand daarvan bevestigen we de keus of adviseren we iets anders. Zo zorgen we ervoor dat alles doordacht is, zodat we echt een magisch evenement neerzetten.”

Werken bij Audivio

Ben jij na het lezen van Daans verhaal enthousiast geworden? En lijkt het jou ook leuk om voor Audivio te werken? Neem dan gerust contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden!

Meer informatie?

Wil jij ook zo’n vlekkeloze en eerlijke samenwerking met een audiovisuele partner? En ben jij benieuwd wat wij voor jouw evenement kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op via 033-2852940 of via info@audivio.nl.
Edan van der Meer
Bevlogen adviseur
Deel dit bericht

Bekijk ook eens

Cases

Een Oranjefeest in Baarn

Woon jij in of om Baarn? Dan heb je hier vast wel eens Koningsdag gevierd. Dat gezellige event wordt jaarlijks georganiseerd door de Oranjevereniging Baarn & Oranje, in samenwerking met

Lees verder →

Meer informatie ?

Heb je een vraag over één van onze diensten en wil je meer informatie? Bel of App ons en we helpen je graag verder. Opzoek naar uitgebreid advies? Plan dan hier direct een adviesgesprek in.