E-mail info@audivio.nl
Telefoon 033 285 2940
Noodnummer 06 1850 1950

Buiten kantoortijden kunt u, voor ondersteuning bij calamiteiten, contact opnemen via het noodnummer.

3 ongemerkte risico’s van werken met één vaste AV-partner 

2 maart, 2023

Als eigenaar van een evenementlocatie kom je vaak om in het regelwerk. Daarom ben je hartstikke blij dat jouw vaste AV-partner aan twee woorden genoeg heeft. Maar wat als je een keer níét met hen kunt samenwerken? Neem je dan de gok dat een ander audiovisueel bedrijf zonder voorkennis in dit gat kan springen?  

Wij adviseren je om áltijd een audiovisueel bedrijf achter de hand te hebben die jou en je locatie echt kent. Want je weet maar nooit wanneer je met lege handen komt te staan. En dan is het fijn als je niet álles last minute nog hoeft uit te leggen. Bijvoorbeeld in dit soort situaties:  

1. Het beruchte hoogseizoen 

Staat het zweet je al in de handen als je eraan denkt dat iemand eind augustus jouw locatie boekt voor half september? Beeld je dan maar eens in dat ze óók nog vergeten om er een AV-partij bij te betrekken. Want dat betekent dat jij heel Google mag uitkammen om nog een beschikbaar audiovisueel bedrijf te vinden dat voor jou licht, geluid en beeld kan verzorgen. En áls je dat lukt, moet je hen nog laten zien waar alle stroompunten zitten, wat je wel en niet kunt verduisteren, uitleggen hoe de akoestiek op jouw locatie werkt en ga zo maar door. Daar staat je hoofd nu precies niet naar bij zo’n last minute boeking.  

2. Een blinde vlek bij je AV-partner

Ook kan het zijn dat jouw vaste AV-partij een expertise mist, maar dat jij daar niks vanaf weet. Begrijp ons niet verkeerd: het is heel logisch dat elk audiovisueel bedrijf een focus heeft. Zelf heb je dat waarschijnlijk ook. Je richt je óf meer op de corporate- óf culturele wereld.  

Maar dat je altijd advocaten ontvangt, wil niet zeggen dat je nooit een aanvraag krijgt voor een dansfeest. En als je daarvoor je AV-partner inplant, wil je niet even later horen dat ze dit niet aankunnen. Want het laatste dat je wilt, is halsoverkop een andere partij zoeken. Of er pas op de showdag achter komen dat ze geen kaas hebben gegeten van dansfeesten. Zorg dus altijd dat je weet wat jouw partner kan en dat je voor elk type aanvraag een AV-partij achter de hand hebt.  

3. Een gebrek aan technische kennis en apparatuur 

Elk audiovisueel bedrijf is verschillend. Niet alleen dus in focus, maar ook in de kennis en apparatuur die ze in huis hebben. Maar weet jij van jouw AV-partner wel exact wat hun mogelijkheden en beperkingen zijn? Dit is écht cruciaal. Bij de aanvraag van hybride- of online-evenementen zien wij dit namelijk nog geregeld misgaan.  

De eigenaar van de evenementlocatie, en soms de AV-partner zelf, gaat ervanuit dat ze dit varkentje wel even kunnen wassen. Om er later achter te komen dat je hele specifieke apparatuur nodig hebt om alle schermen, presentaties, video’s en locaties aan elkaar te schakelen. En ook moet weten hoe je dit vlot en met gevoel doet. Voorkom dit door duidelijk met jouw AV-partij door te spreken wat er wel en niet kan. 

Audiovisueel bedrijf achter de hand

Deze drie penibele situaties zijn makkelijk te voorkomen, door niet op één AV-partner te leunen. Zorg dat je altijd een partij achter de hand hebt die jouw locatie al kent. Doet zich dan een last minute probleem voor? Of blijkt je vaste AV-partner kennis, apparatuur of mensen te missen? Dan kan deze partij in het gat springen.  

BREED INZETBAAR AUDIOVISUEEL BEDRIJF

Die extra partij zijn wij graag voor jou. Natuurlijk hebben ook wij onze focus en beperkingen. Zo kunnen wij geen festivals ter grootte van Lowlands organiseren of concerten voor een extreem grote artiest regelen. Maar een buitenevenement zoals het Concours d’Elegance, midden grote concerten en bedrijfsevenementen vallen volledig binnen onze expertise.  

Daarbij is het voordeel van Audivio dat wij dat wij breed inzetbaar zijn, doordat we zowel specialiseren in video, als in licht en geluid. Ook hebben wij kwaliteitstechnici in huis die zich echt focussen op licht-, geluids- en beeldbeleving. Zo organiseren wij een dansfeest met hetzelfde gemak als een presentatie. Én hebben we een divers en uitgebreid aanbod aan apparatuur.  

Wij komen graag op de koffie 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel dan naar 033-2852940 of mail naar info@audivio.nl. Dan komen wij graag bij jou langs voor een kennismaking en een kop koffie. Zien we je binnenkort? 

Meer informatie?

Wil jij ook zo’n vlekkeloze en eerlijke samenwerking met een audiovisuele partner? En ben jij benieuwd wat wij voor jouw evenement kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op via 033-2852940 of via info@audivio.nl.
Edan van der Meer
Bevlogen adviseur
Deel dit bericht

Bekijk ook eens

Cases

Een Oranjefeest in Baarn

Woon jij in of om Baarn? Dan heb je hier vast wel eens Koningsdag gevierd. Dat gezellige event wordt jaarlijks georganiseerd door de Oranjevereniging Baarn & Oranje, in samenwerking met

Lees verder →

Meer informatie ?

Heb je een vraag over één van onze diensten en wil je meer informatie? Bel of App ons en we helpen je graag verder. Opzoek naar uitgebreid advies? Plan dan hier direct een adviesgesprek in.