E-mail info@audivio.nl
Telefoon 033 285 2940
Noodnummer 06 1850 1950

Buiten kantoortijden kunt u, voor ondersteuning bij calamiteiten, contact opnemen via het noodnummer.

Het verhaal van Audivio

21 november, 2022

Organiseer jij een zakelijk event en heb je zowel de allerbeste apparatuur als een ervaren technicus nodig? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Hier ligt namelijk de nadruk op de samenwerking tussen specialist én apparatuur. Want zonder de één, heb je niets aan de ander. Hoe is Audivio ooit ontstaan? Waar staat het voor? En wat inspireerde oprichter Edan om de wereld van AV in te gaan? Hij vertelt er alles over in dit interview!

Draaien op het schoolfeest

Al van jongs af aan heeft Edan een passie voor alles wat te maken heeft met beeld en geluid. “Als jongvolwassene verdiende ik al wat bij als DJ en daar stopte ik een hoop tijd in. Ik werd gevraagd om schoolfeesten te verzorgen en had zelfs eens een drive-in show. Na mijn studie volgde ik een ander pad en uiteindelijk ging ik aan de slag als callcenter-medewerker. Hiervoor kwam ik veel op congressen en andere evenementen. Het viel me op hoe vaak er daar problemen waren met de techniek. Haperende microfoons, beeld wat niet goed werkt, noem het maar op. Ze werkten eigenlijk gewoon met slechte apparatuur.”

Edan voor Paleis Soestdijk

Dat moet toch beter kunnen?

Deze observatie was uiteindelijk het zaadje wat leidde tot Audivio. “Toen ik al die technische problemen zag, vroeg ik mij af waarom het allemaal zo ingewikkeld was. Ik dacht, dat moet toch beter kunnen? Ik verdiepte me in de audiovisuele markt en ontdekte toen hoe gigantisch deze sector is. Dat was het laatste zetje dat ik nodig had. Ik klom in mijn pen en schreef een businessplan. Ik was er zeker van: ik ga een bedrijf starten en het zelf beter doen!”

Streven naar kwaliteit

En dat die woorden uit Edan zijn mond komen, is niet gek. “Ik wil dingen graag goed doen óf helemaal niet. Dus was mijn uitgangspunt bij de start van Audivio het leveren van hele goede kwaliteit, voor een hoogwaardige type klant,” vertelt Edan. En dit streven voor kwaliteit is precies wat opvalt aan Audivio. “Het punt is dat klanten techniek en uitvoering van de hoogste plank krijgen. Door zorg en aandacht te bieden aan onze opdrachtgevers kunnen wij garanderen dat hun events vlekkeloos verlopen. Klanten verwachten van ons een totale commitment, een uiterste inspanning om de techniek perfect te laten werken. Dit leveren wij ook.”

Technicus én techniek

Deze perfectie komt echter niet vanzelf. “Kijk, veel mensen denken dat je er bent met goede apparatuur. Maar zonder een goed technicus ben je nog nergens. Het is een combinatie van factoren. Al heb je de beste audio en videosystemen die er op de markt zijn – de technicus bepaalt wat eruit te halen valt. Daarom werken wij alleen met de beste technici én investeren wij in hun opleidingen. Dit vinden we bij Audivio simpelweg één van de belangrijkste dingen. Wij halen het beste uit onze apparatuur en werken met échte specialisten zodat klanten de beste ervaring en het beste product hebben.”

Inhaalslag na corona

Tijdens de coronacrisis moesten helaas een hoop bedrijven in de AV-sector hun deuren sluiten. Audivio staat echter nog recht overeind. “Gelukkig zijn we deze periode goed doorgekomen. We richtten een nieuw label op, genaamd Studio Audivio, wat zich richt op livestreaming. Hiermee kwamen we de crisis goed door. Ook werken we met een hoop vaste partners en klanten, die kiezen voor ons omdat ze kiezen voor expertise. Nu alle evenementen en projecten weer volop mogen plaatsvinden, bevinden we ons in een stroomversnelling. Het is event na event op dit moment! Bedrijven maken een inhaalslag met congressen, events en beurzen die zij moesten uitstellen. Vooral juni en september waren hele drukke maanden. Wij hoeven ons dus niet te vervelen!” 

Trots

Edan is trots op wat hij, samen met zijn team, heeft neergezet. “Ik durf te zeggen dat wij met onze grootte één van de beste zijn in de audiovisuele branche. Ik ben supertrots op wat we al hebben bereikt en ik heb zin in de toekomst. Wat onze plannen zijn? Groeien, zodat wij nog meer bedrijven kunnen helpen die wow-factor te bereiken bij hun productie en events!”

Meer informatie?

Wil jij ook zo’n vlekkeloze en eerlijke samenwerking met een audiovisuele partner? En ben jij benieuwd wat wij voor jouw evenement kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op via 033-2852940 of via info@audivio.nl.
Edan van der Meer
Bevlogen adviseur
Deel dit bericht

Bekijk ook eens

Cases

Een Oranjefeest in Baarn

Woon jij in of om Baarn? Dan heb je hier vast wel eens Koningsdag gevierd. Dat gezellige event wordt jaarlijks georganiseerd door de Oranjevereniging Baarn & Oranje, in samenwerking met

Lees verder →

Meer informatie ?

Heb je een vraag over één van onze diensten en wil je meer informatie? Bel of App ons en we helpen je graag verder. Opzoek naar uitgebreid advies? Plan dan hier direct een adviesgesprek in.