E-mail info@audivio.nl
Telefoon 033 285 2940
Noodnummer 06 1850 1950

Buiten kantoortijden kunt u, voor ondersteuning bij calamiteiten, contact opnemen via het noodnummer.

Case: Evenement Concours d’Elegance – “Audivio is een partij naar m’n hart”

12 december, 2022

Auto’s waren een nieuw fenomeen aan het begin van de 20e eeuw. Om ze in al hun glorie te vertonen, organiseerden “rijtuigbouwers” in Parijs het Concours d’Elegance. Hier showden ze exceptionele auto’s, vergezeld door vrouwen gekleed in de allerlaatste mode. Een futuristisch schouwspel in die tijd. Maar wat heeft deze geschiedenisles te maken met Audivio?  

Nou, wij verzorgden de audiovisuele techniek voor het Concours d’Elegance van september 2022 op Paleis Soestdijk. Organisator Jan-Peter Nijmeijers vertelt je wat wij precies regelden, hoe hij terugkijkt op de samenwerking en welke onverwachte, éxtra stap wij voor het evenement zetten.  

Liefde voor elegante auto’s 

Jan-Peter Nijmeijers organiseert meerdere evenementen, die bijna allemaal om oude auto’s draaien. Hoe kwam hij in deze niche terecht? “De vader van een vroeger schoolvriendje had een passie voor klassieke auto’s. Ik heb die liefde van hem overgenomen toen ik een jaar of vijftien was. Nog eens vijftien jaar later besloot ik er m’n brood mee te verdienen.” 

oldtimers evenement concours d'elegance

Eén groot autofestijn 

Wat gebeurt er precies tijdens de Concours d’Elegance? “Tijdens het Concours-weekend organiseren we meerdere wedstrijden. Zo is er vrijdag de Club Concours waaraan automobielclubs deelnemen. Op zaterdag mag iedereen zich inschrijven voor de verschillende klassementen.  

Een internationale jury kiest de winnaars per categorie. ‘s Zondags rijden alle winnaars over ons hoofdpodium en dán kiezen we nog ‘the best of show’: de auto die boven alles uitstijgt.” Naast de wedstrijden, is er ook nog een modeshow, de Royal Fair, trapautoraces voor kinderen en de PreWar Sprint. Een race tussen vooroorlogse auto’s.  

Emotie en sfeer op het hoofdpodium 

Genoeg activiteiten dus, waar ook veel audiovisuele techniek voor nodig is. En daar vroeg Jan-Peter ons voor. Wat wij precies voor het Concours regelden? “Laat ik beginnen bij ons hoofdpodium. De jury deelt anekdotes en hun oordeel over de auto’s die er overheen rijden. Daarvoor heb je een goede geluidsinstallatie nodig, die ook mooi is weggewerkt.

De focus moet namelijk op de auto’s liggen en niet op lelijke speakers. Audivio regelde dat fantastisch met zwarte doeken en door het inzetten van een slank en zeer goed klinkend speakersysteem. Daarnaast zijn er technici die het geluid en licht regelen, die echt de sfeer en emotie moeten aanvoelen. Dat deden de mannen van Audivio perfect.”  

evenement concours d'elegance autorace prewar sprint

Fijne audiovisuele ambiance  

Naast het hoofdpodium brachten we ook geluid en verlichting aan in de paleistuin, verzorgden we de modeshow, de PreWar Sprint en een relatie-evenement. Hierbij trad een vijftigkoppige bigband op. Dat vond later op de avond plaats, dus lichtten we de paleistuin sprookjesachtig uit. “Dat creëerde echt een fijne sfeer. En bij de modeshow zag het er ook mooi uit.  

De sprint vond plaats op de middellaan van Paleis Soestdijk. Een presentator gaf constant commentaar op wat er gebeurde tijdens de race. Zo iemand móét goed verstaanbaar zijn. En dat is nog best een klus op een buitenlocatie. Ik geef ze echt honderd punten voor hoe ze dat fiksten. Ze flansten niet zomaar wat in elkaar, maar hielden ook rekening met wat prettig werkte voor de presentator. Ze snappen het belang van samenwerken.”  

Servicegerichte audiovisuele techniek 

Bij evenementen werk je met allerlei verschillende partijen naar één doel toe, dus natuurlijk staat samenwerken bij ons centraal. Maar hoe beviel Jan-Peter de samenwerking met ons eigenlijk? “Audivio is echt een partij naar m’n hart. We hadden tijdens de opbouw geen kind aan ze. Dat is heel fijn, want ze zijn één van de vele partijen tijdens de veertiendaagse opbouw.

Ze begrijpen hoe je een groot terrein als Paleis Soestdijk aanvliegt en waren overal op voorbereid. Op meer dan ze eigenlijk hoefden te leveren. Tijdens de opbouw was er namelijk een partij die het water zou aanleggen, maar dat gewoon níét deed. Daarop gingen de mannen van Audivio naar de winkel, kochten de benodigde spullen en legden eigenhandig de waterleidingen aan. Dat is toch fantastisch? Dan ben je pas écht servicegericht.”  

Neem contact op 

Benieuwd wat wij voor jouw evenement kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op via 033-2852940 of via info@audivio.nl.  

Meer informatie?

Wil jij ook zo’n vlekkeloze en eerlijke samenwerking met een audiovisuele partner? En ben jij benieuwd wat wij voor jouw evenement kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op via 033-2852940 of via info@audivio.nl.
Edan van der Meer
Bevlogen adviseur
Deel dit bericht

Bekijk ook eens

Cases

Een Oranjefeest in Baarn

Woon jij in of om Baarn? Dan heb je hier vast wel eens Koningsdag gevierd. Dat gezellige event wordt jaarlijks georganiseerd door de Oranjevereniging Baarn & Oranje, in samenwerking met

Lees verder →

Meer informatie ?

Heb je een vraag over één van onze diensten en wil je meer informatie? Bel of App ons en we helpen je graag verder. Opzoek naar uitgebreid advies? Plan dan hier direct een adviesgesprek in.