Per 1 juli: Microsoft Teams Rooms licentie wijziging

Teams Rooms: alles wat je moet weten over Microsoft's licentiewijziging

Leer meer over de licenties, functionaliteiten en belangrijke wijzigingen die vanaf 1 juli 2023 ingaan. Krijg inzicht in de verschillen tussen Teams Rooms Basic en Teams Rooms Pro en ontdek hoe je kunt controleren welke licentie je momenteel gebruikt.

Wat gaat er veranderen?

Als je gebruikmaakt van Microsoft Teams Rooms voor je vergaderruimten, moet je op de hoogte zijn van een belangrijke licentiewijziging die per 1 juli 2023 ingaat. Microsoft biedt dan twee licenties aan voor Teams Rooms systemen:

  • Teams Rooms Basic: deze licentie is gratis en biedt de basisfuncties voor het plannen, deelnemen, delen en samenwerken in vergaderingen.
  • Teams Rooms Pro: deze licentie kost € 37,40 (ex. BTW) per ruimte/per maand en biedt geavanceerde functies voor de vergaderervaring, het beheer en de beveiliging van de apparaten.

Er zijn maximaal 25 Teams Rooms Basic licenties toegestaan binnen één Microsoft 365 omgeving. De licentiewijziging geldt voor Windows, Android en Surface Hub apparatuur . Voor meer informatie over de verschillen tussen de licenties, kun je deze pagina raadplegen.

Welke licentie gebruik ik?

In dit filmpje van Microsoft wordt uitgelegd hoe je kunt checken welke licentie je nu gebruikt op je Teams Rooms oplossing.

Gebruik je nog geen teams Rooms oplossing?

Dan verlies je waarschijnlijk regelmatig tijd voordat je meeting kan starten en worstel je met kabeltjes, adapters, onduidelijke audio en rommelige schermen tijdens je online vergaderingen.

Wil je een vlotte en professionele manier om te overleggen met je team en je klanten, waar ze ook zijn? Dan gaat Teams Rooms je echt helpen. Een Teams Rooms oplossing is een set van hardware en software die je laat profiteren van alle mogelijkheden van Microsoft Teams. Met een Teams Rooms oplossing kun je:

  • Meteen een vergadering beginnen met een simpele aanraking
  • Documenten en presentaties tonen vanuit OneDrive, SharePoint of andere Microsoft-apps
  • Gebruik maken van slimme functies zoals automatisch inzoomen, uitzoomen en whiteboards
  • Genieten van een uitstekende kwaliteit van audio en video

Een Teams Rooms oplossing past in elke vergaderruimte, van klein tot groot. Je kunt kiezen uit verschillende toestellen die gecertificeerd zijn voor Teams Rooms, zoals de Microsoft Surface Hub, Logitech Tap of Lenovo ThinkSmart Hub. Deze toestellen zijn gemaakt om perfect samen te werken met Microsoft Teams en andere Microsoft-apps, zodat je een uniforme en probleemloze vergaderervaring hebt.

Als je meer wilt weten over Teams Rooms en hoe ze je kunnen helpen om effectiever en productiever te vergaderen, neem dan contact met ons op. We kunnen je adviseren over de beste Teams Rooms oplossing voor jouw organisatie en deze ook voor je installeren.

AUDIVIO LEVERT

Events met impact

Geluid dat je voelt, rake tonen die je ziel binnendringen. Magische lichteffecten. Wanneer je licht, geluid of video professioneel inzet, is het geen techniek meer, maar is het pure emotie. En wij draaien samen aan de knoppen. Zo ráák je je publiek