Livestreaming? Audivio regelt het!

Wilt u in contact blijven met uw klanten, relaties, medewerkers of uw doelgroep? Livestreaming biedt een uitstekende oplossing om uw boodschap over te brengen. Ook uw evenement kan online of hybride georganiseerd worden.

Wat is livestreaming?

Livestreaming betekend dat beeld en geluid live naar een webpagina of dienst als b.v. Vimeo uitgezonden wordt. Voorbeelden van een livestream zijn:

 • Een webinar
 • Een interactieve bijeenkomst met meerdere sprekers, die zowel fysiek, als online (als “inbeller”) aanwezig kunnen zijn.
 • Een online of hybride evenement live in beeld brengen
 • Een optreden van een artiest of band live uitzenden
 • Een live productintroductie of onthulling
  En nog veel meer, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Hebben jullie voorbeelden?
Ja heel veel! We verzorgen veel zakelijke livestreams, 2 recente livestreams vind je hier:

Voor de Gemeente Baarn verzorgden we in januari 2021 de nieuwjaarsuitzending, live vanuit theater de Speeldoos, gepresenteerd door Kevin van den Berg. Met o.a. diverse inbellers, videoinstarts en meerdere gasten werd het een interessant programma!

Voor bedrijvenvereniging CBB mochten we een mooie uitzending maken, in samenwerking met producent/ presentator Kevin van den Berg, vanuit de showroom van een prachtige Fiat showroom. Er werden diverse actuele ondernemers vraagstukken besproken.

Wat heb je nodig voor een goede livestream?
– Allereerst natuurlijk een aantrekkelijk programma!
– Internet! Met een bandbreedte afhankelijk van het soort livestream
– Camera(‘s), en schakelapparatuur, microfoons, én technici met kennis van zaken
– Livestream techniek of software
– Een online dienst, bijvoorbeeld Vimeo Live Events, Zoom of een maatwerk platform

Audivio heeft jarenlange ervaring op gebied van livestreaming, van kleinschalige toepassingen tot grote zakelijke evenementen, we hebben zowel de kennis als de benodigde apparatuur in huis. Een livestream nemen we daarnaast altijd op, en kunnen een integrale- of korte video montage maken.

Wat kost een professionele livestream?
Dit is sterk afhankelijk van de wensen en toepassing van de bijeenkomst, de ervaring leert dat een heel eenvoudige livestream al vanaf ± € 500,- mogelijk is, en tarieven lopen daarna op tot een veelvoud hiervan. Audivio beschouwt elke livestream als maatwerk, we zullen dan ook een scherp voorstel op maat maken.

Tips en advies

 • Zorg voor een aantrekkelijke locatie en decor, bv d.m.v. een egale of sprekende achterwand, mooi meubilair of statafels voor de sprekers, aankleding met bloemen. Heb je geen geschikte locatie? Je bent welkom in Studio Audivio, en we werken samen met diverse locaties.
 • Organiseer je een online- of hybride bijeenkomst, hou dan rekening dat een programma niet té lang moet duren voor online kijkers, en bouw voldoende pauze’s in.
 • Maak een programma interessant, bij voorbeeld door meerdere complementaire sprekers te programmeren.
 • Gebruik, leaders, bumpers, video’s en/of Powerpoint presentaties, en naamtitels, voor afwisseling en ter verduidelijking van je boodschap. Desgewenst kunnen we je helpen met het maken van de content.

Referenties:

Gemeente Baarn: “Audivio heeft voor de gemeente Baarn op een zeer deskundige manier de uitzendingen van de digitale raadsvergaderingen verzorgd. En nu we weer fysiek vergaderen heeft Audivio het mogelijk gemaakt dat de raadsvergaderingen vanaf een grotere locatie in beeld en geluid op internet en televisie gevolgd kunnen worden. Onze raadszaal is te klein voor het fysiek vergaderen van de gemeenteraad met inachtneming van 1,5 meter. maar met de ondersteuning van Audivio kunnen we nu op een andere locatie vergaderen.”

Gemeente Amersfoort: “Onze digitale raadsledenbijeenkomst vanuit Euretco afgelopen woensdagavond ging vlekkeloos. 2 simultane streams via Vimeo en Teams events om te bekijken en via chat te reageren. Daarnaast meerdere sprekers via externe verbindingen, en stellingen via Mentimeter. Audivio heeft dit vlekkeloos voor ons verzorgd, ik kan hen van harte aanbevelen” – Karla Oosting, afdelingsmanager Bureau Regio Amersfoort

MTH Accountants: “Ik ben nog nooit zo relaxed naar huis gereden na een productie. De afstemming vooraf was duidelijk en op de dag zelf liep het erg gestroomlijnd. Audivio was goed voorbereid, we kwamen binnen in een compleet opgezette studio en er werden scherpe vragen gesteld. Met het team van Audivio doe je het écht samen, dat maakt het fijn werken!” – Tiny Dijkstra, Eventmanager MTH

Rabobank: “Op dit moment kunnen we als Rabobank geen bijeenkomsten op locatie meer organiseren voor onze klanten. Als alternatief hebben wij ervoor gekozen om via webinars onze klanten te informeren over verschillende relevante onderwerpen. Met de digitale support van Audivio voor livestreaming hebben we ervaren dat dit een prima alternatief is, waarmee we zelfs nog meer klanten kunnen bereiken. De support van Audivio is heel goed, er wordt goed meegedacht en de kwaliteit van het geleverde eindproduct is heel professioneel. ook van onze klanten krijgen wij deze feedback. We zijn hier heel tevreden over.” – Annemarie Basjes – directeur Vermogensmanagement Rabobank

Wageningen University en Research: “Erg bedankt voor alle hulp bij het organiseren van ons webinar! Het ging heel goed. Marc, Mart en collega waren snel, deskundig en vriendelijk, en we hadden alle vertrouwen. Dat komt natuurlijk ook door de voorbereiding met jou. Het ws niet de grootste opdracht, maar voor ons heel belangrijk. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar!” – Jantien van Berkel