Case: een winter wonderland in de Tinfabriek

Met kerst pak je uit: hoe groter, hoe beter. Dat lijkt tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Bijna ieder bedrijf organiseert dan ook een kerstfeest voor haar werknemers – het ene nog excentrieker dan het andere. In samenwerking met evenementenbureau Big Creative organiseerden wij zo’n bijzonder kerstfeest in De Tinfabriek.  

Benieuwd hoe Big Creative-oprichter en -mede-eigenaar Daan Rohde terugkijkt op onze samenwerking? Hij vertelt er alles over in deze case!  

Niet van een leien dakje

Daan richtte Big Creative op in 2019. “Ik was pas net bezig, toen Corona begon. Eigenlijk was dat geen goed moment om een bedrijf in de evenementenbranche te beginnen”, vertelt hij. Tóch wist Big Creative het hoofd boven water te houden – een prestatie die veel andere bureaus hem niet nadeden. 

Evenementen op z’n Amsterdams

Gevestigd in Amsterdam-West is Big Creative een Amsterdams bureau in hart en nieren. “Alles kan in Amsterdam en dus ook bij onze evenementen. Ik vind het geweldig om een hersenspinsel werkelijkheid te laten worden. Langzaam krijgen je ideeën meer vorm en op die manier maak je momenten mooi. En daarbij is niets ons te gek! Van een interactieve spelshow tot een volledig verzorgd avondprogramma – we maken ieder event onvergetelijk.” 

Een last-minute kerstevent

En die naam, Big Creative, is goed gekozen. Want ook al zit het even tegen, het creatieve team van Daan vindt altijd een oplossing! “In november 2022 kwam één van onze vaste klanten naar ons toe met de vraag om een volledig aangekleed kerstdiner te organiseren voor haar werknemers. Tegen die tijd heb je al te maken met de eindejaarschaos, dus we hadden veel geluk dat De Tinfabriek én haar vaste audiovisuele partner Audivio nog beschikbaar waren op zo’n korte termijn.  

Maar zie in november nog maar eens aan genoeg versiering te komen voor zo’n evenement – daar is natuurlijk geen beginnen aan. Uiteindelijk maakten we, samen met een team aan vaste freelancers, daarom zelf een groot deel van het decor en de styling.”  

Kort maar krachtig

Ook onze samenwerking kwam pas in november tot stand. “We werkten nog nooit eerder samen met Audivio. En in mijn ogen blijft dat toch altijd even spannend: samenwerken met een nieuwe AV-partner. Want ook al heb je de beste zanger of zangeres – als het geluid niet goed is, dan ben je nergens. Vooral als je dan zo’n korte tijd hebt om alles te regelen, is het altijd maar afwachten hoe dat verloopt. 

Gelukkig zat het al snel goed tussen Audivio en ons. De communicatie verliep enorm soepel en daardoor tackelden we samen alle problemen waar we tegenaan liepen tijdens de eindejaarsdrukte.”  

Een uniek evenement

En door deze fijne samenwerking, realiseerden we een fantastisch eindresultaat. “Het evenement dat we realiseerden was enorm uitgebreid, terwijl er maar een kleine groep mensen kwam. We kregen veel creatieve vrijheid om de honderd gasten een topavond te bezorgen. De audiovisuele bijdrage van Audivio was daarin onmisbaar, zij zorgden er namelijk voor dat het geheel goed samenkwam. Het was een écht winterwonderland.” 

Schakel ons in voor jouw event!

Ben jij ook op zoek naar een audiovisuele partner die jou helpt jouw evenement tot leven te wekken? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. We denken graag met je mee over de mogelijkheden die passen bij jouw event! 

AUDIVIO LEVERT

Events met impact

Geluid dat je voelt, rake tonen die je ziel binnendringen. Magische lichteffecten. Wanneer je licht, geluid of video professioneel inzet, is het geen techniek meer, maar is het pure emotie. En wij draaien samen aan de knoppen. Zo ráák je je publiek